Arhitect sau decorator, ce alegi pentru casa ta?

arhitect Daliana Raducan

Traim in secolul vitezei, lucru care afecteaza si zona de design, adica fast food, fast design cu servicii rapide, rezultate rapide, cu tot ce se poate pe repede inainte.

Cand vorbim de ce inseamna acasa si cum ar trebui sa arate casa in care locuiesti, consider ca ar trebui sa fie acel loc in care, chit ca suna cliseic, simti fluturi in stomac de placere cand ajungi si ca este cel mai placut loc din Univers. Acasa inseamna confort, caldura, intimitate si ar trebui sa detroneze si cel mai de lux hotel din lume.

Ce vreau sa ating cu acest subiect? Sa evidentiez diferenta majora pe care o poate aduce un arhitect in designul de interior in detrimentul decoratorului.

 Nu contest faptul ca decoratorii au abilitati minunate in estetica frumosului, insa un curs de design interior nu il invrednicește pe cel neinitiat in ale arhitecturii sa duca in spate un santier.

Santierul este varful de lance al unui proiect de design interior sau orice alt proiect de constructie. 60% din munca are loc pe santier. O munca incarcata de obstacole si situatii neprevazute pe care doar un profesionist cu experienta le poate manipula corect. Pentru ca imprevizibilul este la ordinea zilei, este nevoie de cineva care stie sa lucreze sub presiune si sa comunice eficient cu constructorul.

Un profesionist cu experienta este persoana care reuseste sa creeze un concept unic pe care sa il implementeze intr-un spatiu care devine favorabil prin mascarea grinzilor, a ghenelor, a stalpilor si, mai ales, care poate sa exprime totul de o maniera realista si implementabila.

Un decorator decoreaza si incalzeste un spatiu cu ideile sale creative, insa un expert indruma clientul catre furnizorii potriviti care indeplinesc standardele de calitate pe care le asteapta. In plus, ii optimizeaza bugetul si il face fericit creand un proiect durabil, dar si estetic.

Alege experienta pe care o meriti si nu face compromisuri cand vine vorba de casa ta!